top of page

Natursnedkeriet

Natursnedkeriet er et enkeltmandsfirma, som fremstiller unika-produkter med innovative løsninger og vægt på det gode og traditionelle håndværk.

Jeg er uddannet pædagog og autodidakt snedker. Jeg stræber efter at skabe funktionelle produkter, som jeg selv vil bruge eller har brug for. Det er fantastisk at arbejde med levende træ, og selv når jeg laver en mindre serieproduktion, har hvert enkelt produkt sit helt eget udtryk og liv. Jeg lægger vægt på designet og det gode traditionelle håndværk.

Træet køber jeg på et lille savværk i Västra Götaland i Sverige.


Gode og sjove genbrugsmaterialer kan indgå i produkterne. Designet er nordisk inspireret og har fokus på funktionalitet og holdbarhed.

Dette resulterer i alt fra solide møbler, der kan bruges både ude og inde, skærebrætter, trælegetøj, drivhuse og meget mere.
Borde og bænke udføres på bestilling efter individuelle mål.


Bestillingstid skal påregnes.

MICK-20180524-081.JPG
natursnedkeriet

Værkstedet

IMG-0527.jpg

Natursnedkeriet er et enkeltmandsfirma, som fremstiller produkter efter kundens ønsker.

Jeg er uddannet pædagog og autodidakt snedker. Jeg stræber efter at skabe funktionelle produkter, som han selv vil bruge eller har brug for. "Det er fantastisk at arbejde med levende træ, og selv når jeg laver en mindre serieproduktion, har hver enkelt produkt sit helt eget udtryk og liv. Jeg lægger vægt på designet og det gode traditionelle håndværk."


Jeg fremstiller unika-produkter med innovative løsninger og lægger vægt på det gode og traditionelle håndværk i nye, enkle og grafiske udformninger. Gode og sjove genbrugsmaterialer kan indgå i produkterne. Designet er nordisk inspireret og har fokus på funktionalitet og holdbarhed.


Træet køber jeg på et lille savværk i Västra Götaland i Sverige.

Dette resulterer i alt fra solide møbler, der kan bruges både ude og inde, skærebrætter, trælegetøj, drivhuse og meget mere.
Borde og bænke udføres på bestilling efter individuelle mål.


Bestillingstid skal påregnes.

værkstedet
savværket

Savværket

Min produktion starter i Sverige i vores sommerhus i skoven i Västra Götaland. Huset er et gammelt torp, som vi har haft i snart 20 år.

 

Min nabo, Evert, som bor for enden af grusvejen, har et lille savværk, hvor jeg kan købe træ til favorable priser. Jeg kan bestille træ i lige præcis de mål, som jeg har brug for.

 

Træet tørrer først 1-2 år i skoven og herefter 2-3 år, hvor de opsavede planker tørrer under tag. Evert har en skovningsmaskine, som nærmest er en lille fabrik. På få sekunder kan den fælde et træ, løfte stammen op til køresporet, afgrene den og save den i passende længder. Savværket består af en båndsav, som er monteret på skinner. Den har en tynd klinge, som minimerer træspild.

Vi er tit i det svenske hus, og næsten hver gang tager jeg et læs planker med tilbage på taget af bilen til det næste projekt.

IMG-2218.jpg

Egetræet

oak-2332869_1280.jpg

Egetræet - kongen af biodiversitet 

Egetræet er det træ, som bidrager til størst biodiversitet i den danske fauna. Op mod 1000 forskellige dyr og organismer lever omkring egetræet, blandt andet fordi trækronen tillader meget lys at trænge igennem – i modsætning til f.eks en skov med bøgetræer. Her er der kun plads til ca. 30 arter, da træerne lukker for lys til skovbunden.

Egetræet er robust og stærkt, og det kan blive op til 1000 år gammelt. 

Egetræ er et fantastisk smukt og stærkt materiale at arbejde med. Træet er som regel mere end 100 år gammelt, før det er brugbart til møbelfremstilling, og hvert stykke træ har fået sit eget præg efter et langt liv. -Der er meget spil i årene, i marvstråler og knaster som gør, at hvert stykke træ er helt unikt.

Egetræ er, blandt andet pga sin styrke og holdbarhed, et meget værdifuldt materiale med mange anvendelsesmuligheder til f.eks.møbler, skibe og huse. Vi kan dyrke det her i Norden, og det kan fuldt ud erstatte træ fra regnskovene, som vi i dag forbruger i et omfang, som gør, at regnskovene forsvinder. Det gør uoprettelig skade på naturen der og på den globale klimasituation.

Jeg vil gerne slå et slag for, at vi skal dyrke mere egetræ i Danmark og Norden.
Jeg har kaldt min bænk for Oak ambassador, fordi jeg gerne vil have, at den skal være et bidrag til at skabe mere  bæredygtighed og større biodiversitet. Derfor vil jeg gerne koble salget af mine bænke sammen med dette:

 

  • Køb en bænk hos mig og få et levende egetræ med hjem, som du selv kan plante ud i din have eller find et sted til det, hvor der er brug for større biodiversitet.

  • Når du køber en bænk fra Natursnedkeriet, støtter du Den Danske Naturfond, som står for opkøb og udlægning af urørt dansk skov. Det er ganske vist et beskedent bidrag, men mange bække små….

  • Det er også muligt at tilkøbe en hynde i hør og bomuld med trykt motiv af egetræets biodiversitet. Hynden er illustreret af min datter Ida Rørholm Davidsen, som er illustrator.

Egetræet
Nyheder

Nyheder

Plantekumme i egetræ

Snedkerøl

Få et egetræ med ved køb

Elektrisk firmatransport

Spisebordsprojekt

Pudedesign

Events

Formland i Herning

Januar 2020

Neu designmarked, Aalborg

Maj 2019

Julemarked i Aalborg kloster

December 2019